NIŽNÝ HRUŠOV: Výbuch v dome pravdepodobne spôsobila neodborná inštalácia sporáka

13.04.2011 Vranov nad Topľou

Nižný Hrušov 13. apríla (TASR) - Pravdepodobnou príčinou utorňajšieho (12.4.) výbuchu zemného plynu v rodinnom dome v obci Nižný Hrušov v okrese Vranov nad Topľou bola neodborná inštalácia plynového sporáka. Uvádza sa to v stanovisku spoločnosti SPP - distribúcia.
\"SPP - distribúcia, a.s. okamžite po udalosti vyslala na miesto tragédie svojich pracovníkov, ktorí uzavreli hlavný uzáver plynu pod domovým regulátorom plynu, zmerali koncentráciu zemného plynu v ovzduší a dôsledne skontrolovali plynárenské zariadenia v blízkosti rodinného domu,\" informuje tlačová správa spoločnosti. Distribúciu zemného plynu prerušili po príchode na miesto udalosti iba pre poškodenú nehnuteľnosť.
SPP distribúcia vyzýva verejnosť aby narábanie s plynovými zariadeniami zverila do rúk odborníkov. \"Akúkoľvek manipuláciu s nimi treba zveriť iba osobám s odbornou kvalifikáciou a požadovaným oprávnením,\" uvádza sa v stanovisku SPP.
V súvislosti s výbuchom a následným požiarom v rodinnom dome prebieha naďalej vyšetrovanie, presná príčina nešťastnej udalosti, pri ktorej utrpeli ľahké zranenia dve ženy a ťažké jeden muž, zatiaľ nie je známa. Škody na nehnuteľnosti a ostatnom vybavení domácnosti vyčíslili predbežne na 85.000 eur.
 

Vyberte región